Alles wat je moet weten over het visum voor Indone
visum indonesie

Is een visum vereist voor Indonesië?



Visumvereisten voor Indonesië

Voor Nederlandse staatsburgers is een visum vereist voor Indonesië. Dit visum kan worden verkregen bij de Indonesische ambassade of consulaat, of bij aankomst op bepaalde luchthavens en zeehavens in Indonesië.

Visumvrijstelling en visum bij aankomst

Indonesië biedt visumvrijstelling aan voor een verblijf van maximaal 30 dagen voor Nederlandse staatsburgers die voor toeristische doeleinden het land bezoeken. Voor een langer verblijf of andere doeleinden, is het aan te raden om vooraf een visum aan te vragen.

Is een visum vereist voor Bali in 2024?



Visumvereisten voor Bali in 2024

In 2024 is het nog steeds vereist om een visum aan te vragen voor een bezoek aan Bali, Indonesië. Nederlandse reizigers dienen voorafgaand aan hun reis een visum aan te vragen bij de Indonesische ambassade of een visumbureau.

Visumvrijstellingen en uitzonderingen

Er zijn enkele uitzonderingen op de visumplicht voor Bali, zoals een kort verblijf voor toeristische doeleinden van maximaal 30 dagen. Deze visumvrijstelling geldt echter niet voor alle nationaliteiten, dus het is belangrijk om de meest recente informatie te controleren voordat je op reis gaat.

Wat kost Visa on arrival Indonesië

Is een visum vereist voor Indiërs die naar Bali reizen?



Visumvereisten voor Indiërs die naar Bali reizen

Nee, Indiërs die naar Bali reizen voor toeristische doeleinden en een verblijf van maximaal 30 dagen hebben, kunnen gebruikmaken van een gratis visum bij aankomst op de luchthaven. Dit visum is niet verlengbaar en niet om te zetten in een ander type visum.

Uitzonderingen en aanvullende vereisten

Het gratis visum bij aankomst is alleen geldig voor toeristische doeleinden en niet voor zakelijke of werkgerelateerde activiteiten. Indiërs die langer dan 30 dagen willen blijven, moeten een visum aanvragen bij de Indonesische ambassade of een visumdienst. Het is belangrijk om de meest recente informatie te controleren bij de ambassade voordat u op reis gaat.



Meer info: ambassade indonesie visum

Wat zijn de kosten voor het verkrijgen van Visa on arrival in Indonesië?



Kosten voor Visa on arrival in Indonesië

De kosten voor het verkrijgen van een Visa on arrival in Indonesië bedragen $35 USD voor een verblijf van maximaal 30 dagen.

Extra kosten en voorwaarden

Naast de basis kosten van het visum kunnen er extra kosten in rekening gebracht worden, zoals bijvoorbeeld een mogelijke verlenging van het visum. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de voorwaarden en kosten voordat je naar Indonesië reist.

Wat zijn de kosten voor het verkrijgen van Visa on arrival in Indonesië